Hrvatsko društvo radiološke tehnologije

(Hrvatsko društvo inženjera medicinske radiologije – Utemeljeno 1957. godine)

Hrvatsko društvo radiološke tehnologije
Hrvatsko društvo inženjera medicinske radiologije

Hrvatsko društvo inženjera medicinske radiologije je strukovna udruga inženjera medicinske radiologije, radioloških tehnologa, studenata radiološke tehnologije i ostalih zainteresiranih djelatnika u zoni ionizirajučeg zračenja.

Prvi pokušaji organiziranja datiraju još od davne 1957. godine a neprekidno radi od 1971. što znači već 47 godina. U tom razdoblju  ima mnogo sadržaja, uspomena, borbe za rješavanje staleških problema, oblikovanje kvalitetnog studija, afirmiranje struke i društva u zemlji i inozemstvu, aktivnosti u domovinskom ratu i povezanosti sa ostalim radiološkim organizacijama u Europi i šire. O povijesti profesije i Društva možete pročitati OVDJE.

Snaga HDIMR-a  počivala je i još uvijek počiva na volonterskom radu članova, koji su našli i nalaze vremena za još uvijek potrebnu afirmaciju naše profesije, jačanje staleških vrednota kao i popularizaciju u zdravstvenoj djelatnosti. Pokretanja diplomskog  studija stvara nove mogučnosti i nove izazove  naše dinamične profesije.

Društvo je također i član Europske Federacije Radiografskih Udruženja (EFRS) i Europskog udruženja za radioterapiju i onkologiju (ESTRO).

Društvo je bilo glavni inicijator osnivanja strukovnog Sindikata djelatnika s područja ionizirajućeg zračenja koji je osnovan 1997. godine u Crikvenici, u vrijeme održavanja Stručnog seminara HDIMR. Suradnja Društva i strukovnog Sindikata intenzivna je u cilju zaštite interesa struke.

U cilju unapređenja i razvoja struke HDIMR ima djelotvornu suradnju i sa Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, Državnim zavodom za radiološku i nuklearnu sigurnost, Zdravstvenim Veleučilištem u Zagrebu, Hrvatskim društvom radiologa, Hrvatskim onkološkim društvom, a u novije vrijeme i sa Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika.

Putem ove Internet stranice želimo Vas informirati o svemu što smo saznali u radiologiji, radioterapiji i nuklearnoj medicini članovima i svima koje interesira ovo područje djelovanja.

Damir Ciprić,
predsjednik HDIMR

Kontakt

Hrvatsko društvo
radiološke tehnologije

Mlinarska cesta 38
10000 Zagreb
+385 91 5007351
info@hdimr.hr

Novosti

Pretplatite se na našu mailing listu!

© Copyright HDIMR