17. konferencija medicinskih sestara i tehničara i 3. konferencija zdravstvenih profesija u organizaciji Zdravstvenog veleučilišta
Poštovani,
Zdravstveno veleučilište organizira 17. Konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 3. konferenciju zdravstvenih profesija od 22. do 23. ožujka 2018. u Opatiji  s vodećom temom i nazivom
EDUCATION AND RESEARCH FOR QUALITY HEALTH PRACTICE / OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSU.Vrhunski stručnjaci i iskusni istraživači i praktičari iz različitih područja zdravstva i drugih područja iznijet će nove spoznaje, preporuke, razmišljanja i razmijeniti iskustva sa sudionicima Konferencije. Istraživanje je preduvjet i pretpostavka unapređenja svih aspekata brige o zdravlju, a efikasnije obrazovanje osigurava brži i kvalitetniji transfer znanja kao i efikasnu primjenu postojećih i novostečenih spoznaja.

Brzina otkrivanja novih činjenica i spoznaja kao i brojnost istraživanja svakodnevno rastu. Samo one društvene zajednice i pojedine društvene skupine koje se mogu aktivno uključiti u te akcelerirane procese bit će u stanju prilagođavati se promjenama  i omogućiti najvišu razinu usluga članovima svojih društvenih zajednica. Ovi procesi dobivaju posebno na težini kada je u pitanju zdravlje svih članova društvene zajednice. U aktivnostima koje su usmjerene postizanju kvalitetne zdravstvene prakse poželjno je koristiti sve raspoložive resurse za istraživanje i stjecanje novih znanja kao i za učinkovitiji prijenos tih znanja kroz edukaciju svih zdravstvenih djelatnika.

Konferencija se održava u organizaciji Zdravstvenog veleučilišta uz visoka pokroviteljstva Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba.

Program Konferencije uključuje različite sadržaje iz područja istraživanja i obrazovanja ali i pretpostavki za efikasno povezivanje ovih procesa sa svakodnevnom zdravstvenom praksom.

Sadržaji Konferencije OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSUrazvrstani su u nekoliko cjelina i tema:

  • Istraživanje u zdravstvu i praksa temeljena na dokazima
  • Učinkoviti načini širenja novih istraživačkih spoznaja u 21. stoljeću
  • Karijera i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca
  • Modeli obrazovanja zdravstvenih profesionalaca
  • Suvremene tehnologije i mogućnosti učinkovitog obrazovanja
  • Istraživanje i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca i sigurnost pacijenata
  • Etički aspekti istraživanja u zdravstvu
Raduje nas Vaš dolazak te mogućnost zajedničkog traženja što boljih pristupa i postupaka u istraživanju i obrazovanju zdravstvenih stručnjaka.
Program će biti objavljen po dovršenom postupku prihvaćanja radova.Detalje pogledajte na web stranici konferencije na poveznici http://konferencija2018.zvu.hr
Prvu obavijest možete pogledati ovdje.

Organizacijski i stručni odbor konferencije
Krešimir Rotim, Jadranka Pavić i Damir Lučanin
Pridruži se diskusiji na forumu